nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El Defensor del Menor reclama «cautela en la compra de videojocs»

Barés vol que els pares eduquin els fills en l'ús de la internet

«La internet és una eina educativa de primer nivell, sempre que els adults estiguin amb els menors mentre l'emprin i l'usin plegats, interrelacionant-se». Aquesta és una de les frases que va pronunciar ahir el director de l'Oficina dels Drets del Menor, Javier Barés, en la presentació de la campanya de Nadal de promoció del bon ús d'internet i de la compra responsable de videojocs. Barés va explicar que «els menors no haurien d'entrar a xats sense estar acompanyats d'adults i en cap cas no haurien de quedar amb persones que no coneguin prèviament a l'ús d'aquest mitjà de relació». Barés assegurà que «els contactes a través de la xarxa són una de les maneres més sovintejades de contactes dels pederastes amb les seves víctimes».

Barés també va voler deixar clar en tot moment que «internet és una eina molt útil però no innocua. Són molts els infants que hi tenen accés gràcies a les escoles, però també hem de tenir molt en compte que molts de pares no s'han avesat a usar-la. Hem de demar un esforç perquè els pares no es quedin fora d'aquest procés. Els videojocs i internet no s'han de convertir en una simple guarderia com es féu el seu moment amb la televisió. S'han de compartir les experiències».

Una altra de les recomanacions que va fer Barés als pares i possibles compradors de videojocs per a menors és que «visitin les botigues on es poden comprar aquests productes i intentin jugar una partida abans de decidir-se. Comprovaran que hi ha molts de jocs que sense ser famosos són molt violents o contenen continguts racistes. El que hem de tenir molt clar és que en aquests moments hi ha molts de videojocs que no són gens adequats per als infants. De fet, els videojocs no contemplen la seva adaptació a la normativa sobre juguetes. Només hi ha indicacions en alguns que no siguin adquirits pels menors de devuit anys, però hi ha molta de gent que compra aquests productes i els regala als menors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris