algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Prop de 15.000 persones han bescanviat pessetes per euros en el darrer mig any

El Banc d'Espanya rep desenes de clients diaris des que és l'únic a acceptar l'exmoneda

Més d'un centenar de persones passa cada dia per la delegació del Banc d'Espanya a les Balears per bescanviar pessetes per euros. La xifra ascendeix a quasi 20.000 individus si ho comptam d'ençà de l'1 de juliol. En aquesta data, l'entitat emissora va passar a ser l'única arreu de l'Estat que està obligada a acceptar pessetes i l'única que en la pràctica ho fa amb qualsevol ciutadà.

Segons Santiago Ballón, actual director del Banc d'Espanya a les Balears, «rebem entre 100 i 120 persones cada dia que vénen a bescanviar pessetes per euros». L'executiu de l'entitat emissora calcula que «d'ençà del 30 de juny, data en la qual la resta d'entitats bancàries varen deixar d'estar obligades a acceptar pessetes, s'ha mantingut aquesta mitjana d'entre 100 i 120 persones que cada dia han vengut a bescanviar moneda. Per tant, el càlcul total de ciutadans que han passat de llavors ençà es pot saber si multiplicam els dies hàbils per la gent que ha vingut cada dia».

En base a aquesta fórmula, durant els 118 dies hàbils que hi hagut fins ahir, per la delegació de l'entitat emissora a les Balears han passat entre 11.800 i 15.000 persones. Pel que fa a la quantitat de doblers bescanviada, Santiago Ballón va explicar que, «encara que no n'hem tret una mitjana ni tenim l'import exacte dels doblers bescanviats, puc assegurar que cada persona no bescanvia més de deu mil pessetes (60'10 euros) per operació». De fet, segons el director de la delegació del Banc d'Espanya, «la major part de la gent ha duit els doblers que tenia guardats a la vidriola».

Així i tot, el Banc d'Espanya considera que la introducció de l'euro, que començà a circular de manera física l'1 de gener del 2002, s'ha desenvolupat «de manera ràpida i globalment positiva», alhora que destaca l'«entusiasme» amb el qual la moneda única fou acollida pels ciutadans i l'«èxit» d'aquesta operació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris