algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Antich retreu al Centre Gallec que la feina dels voluntaris és magnífica

BNG i cooperants es mostren indignats amb el president de l'entitat

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, criticà ahir durament les declaracions del president del centre gallec de Mallorca, Luis Fernández Pombo, el qual afirmà que hi havia molts de voluntaris que no havien anat a Galícia a fer feina. Antich assegurà que «els voluntaris de les Balears desplaçats a Muxía i O Grove estan fent una feina de primer nivell acompanyats pels membres de Protecció Civil i això ningú no ho pot negar. Jo només puc agrair tot el que estan fent a Galícia i la seva sensibilitat pels temes mediambientals i pel poble gallec. Jo estic molt orgullós del fet que siguin allà».

Les afirmacions del president del centre gallec també han arribat als voluntaris desplaçats a Muxía. Familiars i amics dels membres de Protecció Civil desplaçats a la zona, com Joana Far, asseguraren que «tots volem expressar la nostra indignació contra aquest home. Volem fer una protesta formal perquè la resposta dels mallorquins ha estat extraordinària i tothom està fent feina a un gran nivell. Fins i tot hi ha gent que ha sacrificat moltes coses per ser allà llevant fuel».

Per la seva banda, el diputat del BNG al Parlament de Galícia Bieito Lobeira va explicar que no és just respondre així a una mostra de solidaritat del poble balear. Amb la situació dramàtica que està travessant el país, el president del centre gallec demostra que no està a l'altura de les circumstàncies.

Lobeira també ha destacat que «Fraga i la Xunta han tingut una actuació deplorable des de la gènesi de la catàstrofe dePrestige i hi ha veus discrepants fins i tot en el si del PP. El president del centre vol humiliar persones amb bona voluntat. Diu que es deu a Fraga i s'equivoca: hauria de servir els interessos del poble gallec».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris