nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els ecologistes demanen a Jaume Matas que pensi més en Galícia i menys en Cabrera

Consideren «absurdes» les obres al parc nacional


Les entitats ecologistes GOB i Greenpeace van denunciar ahir que les obres que el Ministeri de Medi Ambient, presidit per Jaume Matas, vol dur a terme al parc nacional de Cabrera són «absurdes i desmesurades». Segons Xisco Avellà, membre del patronat del parc: «És innecessari gastar 12,5 milions d'euros en les obres al parc tenint en compte que a Galícia no hi ha material suficient per als voluntaris que netegen el fuel».

Per Avellà, «el Ministeri disposa d'uns doblers i els vol gastar com sigui, sense reflexionar en les necessitats del parc». Pels ecologistes, el més lògic seria destinar aquests doblers a la societat gallega, que viu moments desastrosos. Per això, demanen «un canvi de prioritats. Primer és Galícia, el desastre dePrestige ens afecta a tots», segons Avellà. «Si a Galícia no hi ha doblers per a poals i pales, no té gens de sentit que el ministre Matas destini 12,5 milions d'euros a unes obres innecesàries que ja no han de començar. Que recapacitin i que després actuïn».

Sobre l'actual polèmica sobre si s'actuà correctament allunyant ePrestige, Avellà opina que el problema no és si era millor acostar o allunyar el vaixell, sinó la «patètica» reacció del Govern. «Demanaria a l'oposició que no entràs en aquest joc perquè no beneficia ningú», digué.

El Ministeri té previst començar aviat les obres del denominat Pla integral d'actuacions i ordenació d'usos del parc nacional de Cabrera. Pels ecologistes, «el Ministeri hauria de fer un replantejament perquè 12,5 milions d'euros és una xifra desorbitada, potser amb 1,5 en tindrien prou per a les necessitats del parc».

Aquest pla fou presentat al patronat el febrer passat i rebé el vot favorable de 13 membres, mentre que 4 (entre ells, els dos representants ecologistes) se n'abstingueren per estudiar-lo i presentar-hi al·legacions. Finalment, l'abril les presentaren i el novembre van rebre la resposta del Ministeri. Gran part dels suggeriments han estat rebutjats; únicament s'accepta el compromís d'exportar els enderrocs, encara que no s'ha revisat el pressupost per fer-ho possible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris