nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Repsol posarà en marxa un vaixell de doble buc per transportar fuel a Maó i Eivissa

La mesura pretén evitar accidents com el del «Prestige»

La petroliera Repsol ha comunicat a Gesa-Endesa que a partir del pròxim u de gener, data en la qual entra en vigor el reial decret del Govern prohibint l'entrada als ports estatals dels vaixells de buc únic que transportin petrolis pesants, utilitzarà una embarcació de doble buc per transportar el fuel a les centrals tèrmiques de Maó i Eivissa.

Repsol s'ha avançat així a la inquietud de Gesa, ja que els esmentats trajectes eren realitzats pel vaixell de buc únic Alcudia, de l'empresa Central Logística d'Hidrocarburs (CLH), i hi havia temor a un possible desproveïment. «Estam satisfets per la decisió de Repsol, encara que mai no havíem pensat que amb la nova normativa les nostres centrals tèrmiques d'Eivissa i Maó, que operen amb fuel, quedassin desproveïdes.

Amb la petroliera tenim firmat un contracte de subministrament indefinit de fuel i és la responsable de garantir-ne el transport a les Illes», indicaven ahir fonts de Gesa-Endesa. Des de CLH puntualitzaven que «els nostres clients són les petrolieres, que són amb les quals formalitzam contractes de transport de petrolis pesants i els denominats productes clars (gasoils, benzines i querosens). El vaixell que subministrava a Maó i Eivissa, l'Alcudia, és un monobuc i no pot operar a partir de l'1 de gener amb aquest tipus de productes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris