nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'acusació del cas Formentera vol la Comissió Rogatòria a l'Argentina

També demana un informe cal·ligràfic dels funcionaris de l'IBDI


L'acusació particular del cas Formentera, PSIB i EU, presentà ahir un escrit al Tribunal Superior de Justícia en què demana noves diligències de prova, entre les quals destaquen la realització d'una Comissió Rogatòria a les ciutats argentines de Rosario i de Santa Fe perquè declarin els emigrants que s'inscriviren al cens electoral de Formentera en les eleccions autonòmiques del 1999.

A més dels votants, l'acusació també vol que presti declaració el cònsol d'Espanya a Rosario, Nicolás Martín Cinto. El nom d'aquest representant diplomàtic figura en la llista de diligències ressenyades per la Sala Civil i Penal que ha de formalitzar el magistrat instructor, Antoni Monserrat, segons determina l'acte que revoca l'arxivament de la causa.

Juntament amb Martín Cinto, el TSJB ha ordenat les declaracions de Gerardo Hernández Illanes, canceller del Consolat d'Espanya a Rosario, i de Ronald Orlando de Hoyos Muñoz, vicecònsol d'Espanya a Santa Fe. Així mateix, l'acusació particular, igual que ha fet també l'acusació popular (PSM), ha mostrat el seu interès a escoltar les explicacions dels dirigents de diverses cases balears a l'Argentina i a l'Uruguai. Aquest és el cas d'Antonio Mas Olivares, president de la casa de Buenos Aires, que va ser contractat per l'Institut Balear de Desenvolupament Industrial (IBDI).

En la mateixa situació es troba Juan Manuel Mercant, de Montevideo, la mare del qual, Inés Sapriza Arias, també fou contractada per l'IBI per a la realització de suposats informes comercials. Encara que la Sala Civil i Penal del TSJB exposà que la Comissió Rogatòria podia ser a través del sistema de videoconferència, «si fos tècnicament i jurídicament possible», l'acusació particular declara en el seu escrit la seva voluntat de traslladar-se a l'Argentina i a l'Uruguai, amb la finalitat d'intervenir directament en aquestes proves testificals. Per tant, demana que se l'informi de les dates de les citacions amb prou antelació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris