bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Grup Popular critica la discriminació dels ecologistes al Pacte

El grup popular va denunciar ahir al Parlament la discriminació que pateixen els ecologistes en l'actual Executiu. L'argument del PP va servir al diputat ecologista Joan Buades per criticar l'actuació de PSM i UM. Buades, que defensava les dues esmenes que presentà a la Llei d'acompanyament dels Pressuposts, va recordar que aquestes dues formacions també van presentar esmenes a la Llei de biodiversitat, d'Els Verds.

El diputat ecologista va defensar, abans de retirar-les de la votació, dues esmenes a la Llei d'acompanyament dels Pressuposts en les quals demanava que se subvencionàs els propietaris que signin convenis per protegir les seves finques i, per altra banda, que es determinàs un preu únic de l'aigua potable en alta.

El diputat del PSM, Bosco Gomila, va criticar les esmenes per considerar-les «electoralistes» ja que «només persegueixen el desmarcament» d'Els Verds respecte del Govern. Els socialistes concidiren amb el PSM a demanar-li que retiràs les esmenes o les haurien de votar en contra.

El PP, en canvi, criticà que el president Antich no actuàs amb la mateixa vara de midar quan eren els Verds qui esmenaven les lleis. La diputada Maria Salom, que es va mostrar a favor de finançar la protecció de finques, va recordar que el PSM i UM també presentaren esmenes a la Llei de biodiversitat i «no va passar res» i ara es munta aquest «rebombori» perquè ho fan Els Verds.

En el torn de rèpliques, Joan Buades es va mostrar molt dur amb el PSM per dir-se «ecologista, nacionalista i d'esquerres» i no donar suport a una esmena com la presentada. El diputat, seguint l'argument exposat pel PP, va criticar que els nacionalistes, «amb tres consellers» aprovassin la Llei de biodiversitat en Consell de Govern i després presentassin més de quaranta esmenes al Parlament, que se sumen a les 80 presentades per UM. L'ecologista criticà que la reacció del Govern respecte a aquests dos partits no fos la mateixa que ha tengut ara amb Els Verds.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris