nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Els Verds s'arrufen i accepten els pressuposts

Buades exigeix a UM i PSM el desbloqueig de la llei de biodiversitat

104156

Rosselló fou assetjada pels periodistes.

Els Verds varen fer ahir anques enrere en la seva intenció de forçar que el Parlament votàs les esmenes que presentaren sense consens als pressuposts de la Comunitat i evitaren així que esclatàs una crisi dins el Govern. El diputat Joan Buades va mantenir al debat les quatre esmenes presentades, però a l'hora de la votació decidí retirar-les exceptuant-ne una referent a la dotació de recursos per a infraestructures de salut mental a les Pitiüses en el que qualificà com «un acte de generositat».

Els Verds evitaren que la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, es veiés obligada a desmarcar-se del Govern i que pogués ser destituïda. Tot i això, Rosselló, Buades i el coordinador dels ecologistes, Jordi López, carregaren amb duresa contra els seus socis de govern, principalment PSM i UM, als qui reclamaren la retirada de les 126 esmenes que han presentat a la llei de biodiversitat. A més, reclamà del Govern el suport a la declaració de parc per a la serra de Tramuntana.

Els ecologistes varen advertir que si no obtenen aquesta resposta ho interpretaran com «una deslleialtat cap al Pacte i ens consideraríem lliures per presentar iniciatives en qualsevol tema que afectàs la gestió d'UM al Consell o del PSM a les seves conselleries. Estam cansats de posar l'altra galta». Rosselló i Buades defensaren que les esmenes s'havien presentat en positiu i que cap partit ha volgut negociar-les.

Es més, Buades es va queixar de rebre un tracte diferent per part del president Antich, que el que reben altres forces com PSM i UM. El diputat verd va criticar el PSOE per no donar més recursos per a Medi Ambient. Al PSM li va tirar en cara que col·labora amb el PP a municipis com Maria o Alaró mentre que a EU li tirà en cara la falta de suport als seus socis de coalició. UM i PSM reiteraren que mantindran les esmenes a la llei de biodiversitat, malgrat que es mostraren oberts a negociar-les.

El vicepresident, Pere Sampol (PSM), considerà, de la seva banda, que «l'actitud dels Verds respon a una estratègia electoral de Joan Buades, que valora més el partit que la protecció del territori». Per Sampol «Els Verds han posat en perill la declaració de la Tramuntana com a parc per voler treure més vots». El portaveu d'UM, Miquel Nadal, reiterà que les esmenes presentades pretenen millorar el text i recordà que la llei de biodiversitat envaeix moltes competències que no corresponen a Medi Ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris