muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Els treballadors del tren convoquen dues noves aturades de 24 hores

La sisena jornada de vaga afectà més de 5.000 usuaris de la línia Palma-sa Pobla

Davant de la impossibilitat d'arribar a cap principi d'acord amb l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), el comitè d'empresa va decidir ahir convocar dues noves jornades de vaga de 24 hores per als pròxims dies 31 de desembre i 3 de gener. Els treballadors lamenten que, després de quatre aturades parcials i dues jornades de vaga de 24 hores, les quals s'han produït aquests darrers dos mesos, «l'empresa tan sols ens hagi imposat unes condicions i no s'hagi assegut a negociar». De fet, les converses entre l'empresa i els treballadors s'han estancat des que la direcció d'SFM ha exigit al comitè la desconvocatòria de les pròximes jornades de protesta, a fi d'elaborar un calendari per continuar les negociacions.

D'aquesta manera, el comitè d'empresa d'SFM té previst convocar dilluns la direcció de l'empresa per intentar desconvocar les dues noves jornades de vaga dels dies 31 de desembre i 3 de gener. En aquest sentit, el president del comitè d'empresa, Bartomeu Julià, es va mostrar realment preocupat «davant de la impossibilitat de trobar cap sortida a aquest conflicte laboral; en aquests moments, els treballadors estan molt desanimats i no entenen l'actitud de l'empresa, que no ha volgut negociar aquest darrer mes».

La darrera jornada de vaga, ahir, afectà devers 5.000 passatgers habituals. Els que anaren a les estacions disposaren de vuit trajectes de serveis mínims concentrats en les primeres hores i en les darreres. Segons la Direcció general de Transports del Govern, els serveis mínims es compliren amb total normalitat. Així mateix, les dades facilitades per la Direcció General de Transports apunten que «dels 57 empleats que havien de fer feina ahir, 30 donaren suport a la vaga, una xifra que significa un 68'4 per cent del total de treballadors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris