muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Aeca proposa aturar el debat del transport aeri fins a les eleccions

Navío diu que declarar el servei públic «és una solució extrema»

El president de l'Associació Espanyola de Companyies Aèries (Aeca), Felipe Navío, proposà ahir aparcar el debat sobre el manteniment de determinades rutes aèries fins després de les eleccions del maig i instà els Governs central i autonòmic a «incentivar» la prestació d'aquestes rutes abans d'arribar a la «solució extrema» de fixar obligacions. Navío realitzà aquestes declaracions després de reunir-se amb el president del Govern, Francesc Antich, i el conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Francesc Quetglas, que li lliuraren la proposta de l'Executiu autonòmic de declarar d'interès públic determinats vols entre les Illes i amb la Península.

Per Navío, aquesta possibilitat, que està considerada «excepcional» en la Unió Europea, pot provocar situacions «d'indústria monopolística, amb preus i costs dolents, escassa eficàcia i ofertes que no serveixen als interessos de la Comunitat». Qualsevol decisió per garantir determinades freqüències en les Illes «ha de passar per incentivar i demostrar tota la capacitat d'iniciativa que tenguin els Governs central i autonòmic abans d'arribar a aquesta solució, entre el conjunt de les que s'estan estudiant, d'establir obligacions de servei».

Navío mencionà alguns dels incentius que ja s'apliquen en altres països europeus, com ara la reducció de l'IVA per als trànsits entre Illes, realitzar una «distinció a la baixa» en les taxes aeroportuàries per aquests vols o afavorir la implantació de companyies que realitzin aquestes rutes en avions que s'adeqüin a la demanda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris