algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern reclama 2'5 milions a Madrid per fomentar l'ocupació

Rosselló es queixa de discriminació en el repartiment dels fons

El Govern balear reclama al Ministeri de Treball que atorgui un mínim de 2'55 milions d'euros extres a les Illes que anirien destinats a fomentar l'ocupació. Aquesta reivindicació va ser exposada ahir horabaixa pel conseller de Treball, Miquel Rosselló, durant la conferència sectorial convocada pel ministre Eduardo Zaplana a Madrid i en la qual hi varen prendre part totes les comunitats.

Rosselló va denunciar la discriminació important que pateixen les Balears per part de l'Estat a l'hora de repartir els fons destinats a les polítiques actives d'ocupació.

Aquesta circumstància es produeix pel fet que el Govern central no comptabilitza els fixos discontinus, és a dir, els treballadors amb contracte només per una part de l'any, a l'hora de calcular els doblers que pertocarien a la comunitat.

El conseller, a més de demanar que s'incloguin aquests treballadors en el còmput per calcular els fons també reclamà la convocatòria de la comissió mixta del Règim Especial que «haurà d'analitzar les circumstàncies del mercat laboral balear amb una especial referència a la situació dels fixos discontinus, proposant l'adopció de mesures que permetin una major atenció als problemes d'aquests treballadors». Miquel Rosselló considera que «el Ministeri ha de deixar de posar excuses a Balears i asseurer-se per, d'una vegada, regular de manera estable aquests treballadors, malauradament, tan avesats a les retallades de drets per part del Govern central».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris