algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

La Sala farà un centre de dia amb doblers destinats a la brigada d'obres

Acollirà una trentena de persones majors entre les 9 i les 17 hores


Can Picafort Unit (CPU) renunciarà a construir la nau prevista en el polígon industrial per la brigada d'obres i invertirà els 300.000 euros (50 milions de pessetes) pressupostats en la construcció d'un centre de dia en un solar municipal de Can Picafort classificat com assistencial i ubicat al costat de la rotonda de Santa Eulària.

El delegat municipal de Can Picafort, Fèlix Estelrich, confirmà ahir que «hem pres aquesta decisió perquè la construcció del centre de dia és una necessitat urgent que no pot esperar que el conseller de Turisme, Celestí Alomar, decideixi si finalment cedeix al municipi la residència turística per habilitar un geriàtric».

Estelrich adverteix, no obstant això, que la construcció de l'edifici del centre de dia municipal «no suposa una renúncia a la residència que seria la solució definitiva pels majors no tan de Can Picafort sinó de tota la comarca». En aquest sentit, el delegat de Can Picafort explica que «si finalment es fa la residència, el nou edifici municipal podria convertir-se per exemple en un centre juvenil».

Amb anterioritat, el grup municipal d'Unió Mallorquina havia fet una proposta per tal de fer un conveni amb uns hotelers per construir la residència en un antic hotel. Segon diu Estelrich, «després d'haver parlat amb gent de Can Picafort i representants de l'associació de gent gran, pensam que la millor opció és construir el centre de dia i després esperar la residència».

El centre de dia tindrà capacitat per a una trentena de persones majors. Disposarà d'una gran sala menjador, altres sales més petites i una habitació amb tres llits. En total s'edificaran 340 metres quadrats de planta baixa i soterrani en un solar de 7.000 metres quadrats. El centre de dia té un pressupost inicial de 423.000 euros i s'executarà en dos mesos. L'Ajuntament està preparant les bases de la subhasta per adjudicar aquestes obres les quals es finançaran amb un romanent dels comptes de 2002 i una nova partida en els pressuposts municipals de 2003.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris