algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Una nova vaga en el servei de tren afectarà demà milers d'usuaris

Els serveis mínims es concentren en les primeres i darreres hores

Els treballadors de l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) tornaran a fer demà una jornada de vaga de 24 hores. El servei de tren de la línia entre Palma i sa Pobla quedarà paralitzat, de la mateixa forma que en la vaga del passat 18 de novembre, quan quedaren afectats més de 5.000 usuaris habituals del transport públic.

Els serveis mínims establerts seran els mateixos que la direcció general de Transports decretà a la darrera vaga. Així, des de Palma a sa Pobla partiran demà només quatre trens a les 5.53, 6.20, 18 i 20 hores, mentre que de sa Pobla cap a Palma partiran a les 6.41, 7.21, 19.21 i 21.01 hores.

Durant aquest mes, temps que ha transcorregut entre les dues vagues, la direcció de l'empresa i els treballadors no han arribat a un acord sobre les reivindicacions laborals d'aquests darrers. Les mediacions fetes per les direccions generals de Transports i Treball del Govern no han aconseguit acostar les postures enfrontades i a hores d'ara les negociacions estan més que estancades.

«La darrera reunió es produí la setmana passada i les posicions estan en els extrems, semblen cada vegada més allunyades», apuntà ahir un membre del comitè d'empresa. Per continuar amb les negociacions, l'empresa havia exigit als treballadors la desconvocatòria del seu calendari de vaga. A més de les dues jornades de 24 hores, els treballadors varen fer aturades parcials de dues hores en el servei de tren els dies 21 i 27 de novembre i els dies 3 i 12 de desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris