nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El jutjat absol l'autor Arnau Ramis de la demanda per «Ajuntament, bon dia»

El batle, un regidor, el secretari i funcionaris digueren que el llibre ataca el seu honor

66054

Arnau Ramis, autor d'«Ajuntament, bon dia», es mostrà feliç i content per la decisió del Jutjat.

El Jutjat de Primera Instància número 2 de Manacor ha desestimat la demanda interposada pel batle de ses Salines, Joan Burguera; el regidor Jaume Bonet; el secretari municipal Joan Burguera; dos funcionaris i un veí contra Arnau Ramis, autor d'Ajuntament, bon dia i contra l'editorial que ha publicat l'obra, El Gall Editor. La jutgessa absol els dos demandats i imposa els costs processals als demandants.

Els denunciants argumentaren en el judici que «no es tracta d'una novel·la de ficció», sinó que «hi ha similituds» entre els personatges de l'obra i els demandants, els quals consideren que «en la lectura de la novel·la queda clara l'existència de nombrosos atacs contra l'honor (...) acusant-los de mobbing a l'Ajuntament i desprestigiant-los». Per això havien demanat una indemnització de 516.000 euros.

Per la seva banda, Arnau Ramis, defensat per l'advocat Antoni Amengual, va manifestar que Ajuntament, bon dia és «una obra de ficció» l'acció de la qual «es narra en un Ajuntament, vist el coneixement que l'autor té de la vida municipal». Ramis va fer feina tres anys com a funcionari a ses Salines i, fins fa poc, n'ha exercit a l'Ajuntament de Sant Llorenç.

En la sentència, la jutgessa considera que «és evident que l'autor, en escriure el llibre, no ho fa amb vocació d'informar», ja que «la seva pretensió no és informar de manera veraç, no és posar en coneixement del lector uns fets reals i noticiables, sinó contar una història d'una manera que exercita el dret a la llibertat d'expressió».

Així mateix, considera que els qualificatius aïllats trets del context general de l'obra no es poden admetre com a atacs contra l'honor. Així, conclou que «el dret a l'honor no s'ha vist vulnerat, ja que l'autor és emparat pel dret de llibertat d'expressió perquè tracta d'un tema d'interès general com és l'assetjament moral en el lloc de feina».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris