algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Palma serà la seu del dispositiu del control de les fronteres marítimes de la Unió Europea

L'Estat espanyol dirigeix l'operació Ulisses

El delegat del Govern per a l'Estrangeria i la Immigració, Ignacio González, va explicar ahir que l'operació Ulisses, per al control de fronteres marítimes de la Unió Europea, que dirigeix Espanya i en la qual participaran a començaments de l'any que ve altres països europeus, tindrà el seu «centre operatiu» a Palma.

González va comparèixer ahir dematí davant de la Comissió Mixta per a la Unió Europea del Senat, en una reunió en la qual es van tractar mesures per al control de la immigració il·legal, i va explicar als periodistes que a començaments de l'any vinent la Gran Bretanya, França, Itàlia, Portugal i Grècia s'uniran al programa i hi aportaran personal, embarcacions i finançament.

L'operació Ulisses es basa a realitzar una «escombrada triangular» mitjançant radars de la Mediterrània per crear una xarxa que detecti qualsevol vaixell en aquesta zona. La iniciativa s'emmarca en els esforços de la Unió Europea per impulsar les mesures previstes en el Pla global de lluita contra la immigració il·legal i el tràfic d'éssers humans aprovat el 28 de febrer passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris