algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Un estudi del CSIC diu que la cervesa millora la defensa humana

Ascensión Marcos presentà el document a les infermeres balears

CARLES CANALS. Palma.
El consum moderat de cervesa afavoreix el sistema immunològic humà, minva el risc de malalties cardiovasculars i pot prevenir l'envelliment per les seves propietats antioxidants, segons un estudi recent del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), presentat ahir a Palma al Col·legi Oficial d'Infermeria.

L'estudi ha estat dirigit per la doctora Ascensión Marcos, del Grup d'immunonutrició a l'Institut del fret del CSIC, i se'n desprèn que «el consum moderat de cervesa durant un mes produeix un efecte beneficiós, en observar-se una millora en el sistema immunològic, especialment en les dones».

L'increment en el nombre de leucocits i de limfocits de tipus T s'observà en els éssers humans i animals als quals durant un mes se'ls sotmeté a una abstenció plena per després facilitar-los durant un període equivalent una ingesta moderada de cervesa de baixa graduació alcohòlica; igualment els científics observaren una millora en la composició sanguínia -glòbuls vermells, hemoglobina i hematocrits-, de manera que es pot dir que el consum de cervesa contribueix a evitar quadres d'anèmia, especialment en el cas de les dones.

A més, l'estudi encarregat al CSIC pel Centre d'Informació Cervesa i Salut confirmà una disminució del LDL, el colesterol «dolent», i un increment del HDL, el colesterol «bo», alhora que no s'observaren canvis significatius en el total de triglicèrids.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris