algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Madrid vincula la liberalització elèctrica al cable amb la Península

Espera el sí del Govern per aprovar el decret d'extrapeninsulars

El secretari d'Estat per a l'Energia, José Folgado, va replicar ahir les acusacions de l'Executiu autonòmic contra el Govern central per la «discriminació» que sofrirà Balears a partir de l'1 de gener de 2003 en liberalitzar-se el mercat elèctric a la Península, mentre que les comunitats extrapeninsulars no tindran accés a la diversitat de tarifes.

El Govern va incidir en el retard que sofreix el decret d'extrapeninsulars, que ha d'igualar les condicions amb la Península. Folgado va explicar que l'esmentat decret està consensuat i a punt d'aprovar-se, «tràmit que només està en espera de la conformitat per escrit de les comunitats extrapeninsulars. Aquesta conformitat ja ens ha estat comunicada verbalment, però necessitam la seva translació escrita. El decret estarà aprovat el 2003».

El secretari d'Estat va indicar que, per llei, les comunitats extrapeninsulars continuaran sotmeses a la tarifa igualitària fixada pel Govern per a tot l'Estat, però «no podrem evitar que a la Península sorgeixi un comercialitzador d'energia elèctrica que ofereixi un preu inferior. Serà complicat, per la seva condició de mercat insular, que a les Balears pugui aparèixer un comercialitzador que ofereixi electricitat a un preu inferior al de GESA-ENDESA».

Així, per a José Folgado, l'única forma que Balears entri al mercat liberalitzat de l'energia elèctrica, amb accés a ofertes de preus i serveis diversificats, «és a través del cable amb la Península, ja que així les Illes s'integrarien no només a la xarxa peninsular, sinó en l'europea. Llavors, inclosa en aquests mercats majors, Balears podria participar dels avantatges de la liberalització en igualtat de condicions de preus i serveis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris