algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Mallorquins solidaris cap a Galícia

Dos grups de 190 persones partiren per fer feines d'ajuda logística, seguretat i neteja

Un vol a Santiago de Compostel·la va traslladar ahir 20 voluntaris de Protecció Civil -16 de Mallorca, tres d'Eivissa i un de Menorca- cap a Galícia, on realitzaran feines d'ajuda logística i de seguretat a la població d'O Grove, a Pontevedra, en coordinació amb el dispositiu local encarregat de les tasques de neteja de l'abocament contaminant.

El trasllat d'aquest equip, que va partir de l'aeroport de Palma cap a les 11.30 hores del matí, va anar precedit per un de més nombrós, que va reunir 170 voluntaris per realitzar tasques de neteja al poble de la Corunya de Muxía i en el qual també hi havia un grup de 30 membres de Protecció Civil.

Aquest grup va sortir de Son Sant Joan amb destinació a Galícia a les 6.00 hores aproximadament, en un vol noliejat de manera gratuïta per la companyia Futura i per l'empresari gallec Chema Àlvarez. Segons va explicar el director de Seguretat de l'Ajuntament de Calvià, José Antonio Navarro, el pla de feina dels voluntaris destinats a O Grove començarà amb el desplaçament des de Santiago a l'hotel on s'allotjaran durant la seva estada a Galícia, que s'allargarà fins divendres.

Després del dinar, es reuniran amb membres del cos local de Protecció Civil, amb els quals coordinaran les feines d'organització de voluntaris, trasllat d'aliments, regulació del trànsit, instal·lació de latrines i altres tasques. Abans de viatjar a Santiago, els voluntaris foren acomiadats pel conseller balear d'Interior, Josep Maria Costa, el qual va informar que aquests dies es reunirà un organisme que agruparà diverses institucions públiques, empreses i organitzacions ecologistes per concentrar i distribuir tots els ajuts oferts per les Balears a Galícia.

Costa va assenyalar que en aquest comitè d'ajuda hi haurà representats, a part de la mateixa Conselleria d'Interior, la de Medi Ambient i la de Benestar Social, a través de la Direcció General de Joventut, com també els diferents consells insulars i l'Ajuntament de Palma. El conseller indicà que, en tot cas, el caràcter d'aquest òrgan «serà obert» perquè s'hi pugui unir qualsevol entitat o organització que ho desitgi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris