muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El centre de Natura Parc i el GOB faran un seguiment de la població d'esparvers a l'Illa

Amollat ahir amb un transmissor un exemplar que fou trobat ferit amb perdigons a Santanyí


El centre de recuperació de fauna salvatge de Natura Parc i el grup ecologista GOB col·laboraran per fer un seguiment de la població d'esparvers (Hieraetus pennatus) existent a l'Illa. El grup ecologista ha estat qui s'ha adreçat als tècnics d'aquest centre per tal de posar en marxa aquesta iniciativa de seguiment d'aus rapinyaires. Així doncs, els exemplars d'esparvers que passin pel centre de recuperació duran instal·lat, quan quedin en llibertat, un transmissor electrònic i una anella d'identificació. El seguiment dels animals es farà aprofitant el dispositiu que el GOB ja té en marxa per controlar la població de milanes.

De fet, ahir mateix es va alliberar a les instal·lacions de Natura Parc de Santa Eugènia el primer dels esparvers que duen aquest transmissor de localització per un termini de dos anys. L'animal va arribar al centre el 29 de setembre passat després de ser trobat a Santanyí ferit amb sis perdigons. Eren presents, en el moment de deixar-lo en llibertat, el director del centre de recuperació, Samuel Pinya; el cap de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Joan Oliver; Joan Daviu, cap d'Obres Socials de la CAM, entitat que finança el centre de guariment d'aus.

Durant aquests dos mesos i mig l'animal ha estat guarit pels biòlegs del centre. «Si els perdigons no toquen parts sensibles del cos no importa intervenir per a una extracció, perquè es forma un quist que no molesta l'animal», explicà Samuel Pinya. L'esparver ha rebut una alimentació adequada i un tractament amb antibiòtics. Les darreres setmanes ha estat en una gàbia de musculació per recuperar l'hàbit de volar.

El seguiment amb transmissor d'aquests ocells facilitarà trobar aquelles persones que en qualsevol moment ataquin aquests animals, protegits per la llei. De fet, al centre de recuperació ha arribat fa poc un altre exemplar d'esparver, trobat a s'Aranjassa amb 42 perdigons al cos. «Es troba en una situació molt delicada i haurem d'esperar que s'engreixi, perquè ara mateix no superaria una intervenció quirúrgica», va declarar Pinya, el qual va recordar que si bé l'esparver, o àguila calçada, no és una espècie en regressió, «és molt important que es respecti la seva condició d'au protegida».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris