algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Govern pot fer fora Rosselló si fa costat a les esmenes dels Verds

Les propostes als Pressuposts poden aprovar-se amb suport del PP

T. GARCIES/N.D. Palma.
La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, podria quedar fora del Govern si vota a favor de les esmenes als pressuposts de la comunitat presentades sense consensuar pel diputat verd del grup mixt, Joan Buades, i que es discutiran aquesta setmana en ple. El malestar existent dins del Govern envers els Verds és manifest i ahir es donava per fet que si Rosselló trencava la disciplina de vot dels seus companys de l'Executiu seria destituïda del càrrec.

El president del Govern, Francesc Antich, no volgué entrar a valorar les conseqüències que tindria el desmarcament de Rosselló i explicà que «no m'entra al cap que la consellera pugui donar suport a unes esmenes que no han estat consensuades. Esper que tots els grups donin suport als pressuposts». Segons deixà entendre Antich, un conseller que dóna suport als pressuposts de la Comunitat en Consell de Govern, després no els pot esmenar, sense cap consens. Ara les possibilitats que Margalida Rosselló doni el vot favorable a les esmenes són més que importants. Així, aquests canvis sortirien endavant ja que el PP ha anunciat el suport a tres de les quatre esmenes presentades.

Una altra de les conseqüències que portaria el vot de Rosselló seria el trencament de les relacions amb Esquerra Unida i també de la reedició de la coalició. La consellera forma part del grup parlamentari d'EU i, els seus socis de coalició veurien molt malament una divisió interna. Tot i aquestes informacions, la consellera Rosselló no va voler avançar el sentit del seu vot a unes esmenes, de les quals afirmà que tenen una «importància elevada». En aquest sentit, deixà ben clar que es tracta d'una decisió que prendrà demà el partit.

Per part del PSOE, el portaveu parlamentari Antoni Diéguez manifestà que les esmenes presentades per Joan Buades responen més a un problema personal que no polític, com també a una estratègia que cerca millorar les expectatives electorals, a base de posar traves al Pacte». També advertí a Joan Buades que «fer una pinsa amb el PP com al Consell d'Eivissa» pot acabar malament. Diéguez digué que seria força sorprenent que Rosselló votàs a favor de les esmenes, però també deixà clar que «el Govern sabria el que hauria de fer si això es produeix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris