muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El PP acusa els nacionalistes del PSM d'intentar «catalanitzar la societat»

Jaume Matas no parla com a candidat però llança promeses electorals

JOAQUIM TORRES. Calvià.
El president del PP balear, Jaume Matas, i el dirigent dels populars de Mallorca, Pere Rotger, aprofitaren el sopar de Nadal d'aquesta formació per criticar el Pacte de Progrés i en concret la «radicalització» d'un dels partits que l'integren: el PSM. Tot i que va avisar que no xerrava com a candidat, el ministre de Medi Ambient es va postular com a únic líder que pot encapçalar els conservadors en les eleccions autonòmiques del 25 de maig i va llançar, davant 1.300 afiliats, la seva primera promesa electoral: rebaixar l'impost de successions.

El batle d'Inca, Pere Rotger, va criticar la política del Pacte i va fer especial incidència a acusar el PSM de voler «imposar» símbols externs per «catalanitzar la societat». Rotger va rebre forts aplaudiments després de carregar contra els nacionalistes, que va acusar d'importar símbols externs, en referència a la proposta del PSM perquè els ajuntaments només pengin la senyera -els nacionalistes parlen de la bandera estatutària- durant la Diada de Mallorca del 31 de desembre.

El president del PP de Mallorca va defensar «els signes d'identitat de la nostra terra», entre els quals es troba «el bilingüisme». En la mateixa línia, Jaume Matas va denunciar la «radicalització» dels nacionalistes, «capaços de renunciar als nostres signes d'identitat» i d'oposar-se a la Llei de partits.

El sopar de Nadal dels populars va servir perquè Matas es mostràs davant dels afiliats com l'únic dirigent que pot encapçalar un canvi al Consolat, malgrat que l'objectiu principal de l'acte era la presentació dels candidats del PP a la batlia de 39 municipis de Mallorca, entre els quals només hi ha cinc dones. El president popular va aprofitar el seu discurs per formular la primera promesa electoral, que no és altra que la reducció de l'impost de successions per tal que «les famílies puguin transmetre lliurement els patrimonis als seus fills».

El president del grup parlamentari popular, Joan Flaquer, no va gaudir d'especial protagonisme en la vetlada dels conservadors i ni tan sols va tenir ocasió de pujar a l'escenari. Tampoc no va ser el dia del secretari general del PP balear, José María Rodríguez, que quasi ni va aparèixer en els vídeos promocionals del partit.

La delegada del Govern i candidata a Cort, Catalina Cirer, fou una de les qui millor aprofità una vetlada que també va servir per escenificar el possible relleu al capdavant de la batlia de Palma i homenatjar-ne l'actual responsable, Joan Fageda. El batle va apuntar la necessitat de guanyar per majoria absoluta i va advertir a la candidata que la resta de formacions «només lluiten perquè tu no siguis batlessa», perquè «ells s'ho poden jugar a les cartes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris