algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

La Primera Festa de l'Ametla rebé una acollida popular excel·lent

Els visitants conegueren la tradicional fabricació de llet d'ametla

E.B. Santa Maria.
La Primera Festa de l'Ametla que se celebrà ahir a Santa Maria va tenir una bona acollida de públic. La coincidència d'aquest esdeveniment amb el tradicional mercat setmanal animà els veïns dels municipis més pròxims a acostar-se fins a Santa Maria per conèixer el ritual de fabricació de la coneguda llet d'ametla.

Centenars de persones passaren durant el dematí d'ahir per la plaça de l'Ajuntament i pogueren contemplar la reproducció d'una tradicional casa de camp, on s'elabora aquesta beguda que es pren calenta. Amb els utensilis necessaris, els més experts pelaven, trituraven l'ametla, que després s'encarregaven de mesclar amb aigua, canyella i sucre fins obtenir el suc, que molts comparaven amb l'orxata. Una vegada realitzat tot el procés, se servia ben calenta. «No és ben igual, però és el que més em recorda l'orxata», asseguren.

Entre la desena d'expositors, no hi faltaren aquells dedicats a fruits secs, dolços elaborats d'ametla, ametla garapinyada o torrons. I és que la mostra neix amb la intenció de consolidar-se any rere any. De fet, des de l'Ajuntament a través d'aquesta iniciativa el que es vol fer és impulsar encara més el coneixement de l'ametla o difondre aquest fruit.

L'elaboració de la llet d'ametla, coincidint amb el Nadal, és tota una tradició a Santa Maria i és la postre indispensable durant aquestes festes. S'ha de dir, a més, que al poble la llet d'ametla encara se continua fabricant així com marca la tradició, de manera purament artesanal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris