algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El PP renova les candidatures als municipis on es troba a l'oposició

Els conservadors ja tenen fermats 40 caps de llista municipals

TOMEU GARCIES. Palma.
El Partit Popular ha decidit renovar la majoria dels candidats electorals als municipis de Mallorca, on es troba a l'oposició. Aquesta ha estat la premissa que ha impulsat la direcció del partit amb la intenció de recobrar el protagonisme a una sèrie de municipis on ha quedat estancat. Les juntes locals han accelerat al màxim la designació de candidats, els darrers mesos, instades per la direcció insular del partit. Això ha provocat que ja s'hagin decidit fins a 40 candidats municipals.

Entre aquests candidats un mínim de 15 seran rostres nous al front de les llistes dels populars. En la majoria dels casos s'ha optat per regidors ja presents als consistoris, però que ara han passat a encapçalar els nous projectes polítics. Aquest és el cas d'Antoni Mulet a Maria de la Salut, de Josep Ramon Bauzà a Marratxí o de Josep Oliver a Sineu. En altres casos s'ha optat per cercar candidats totalment nous com ara a Santa Maria amb Antònia Estarelles o Pollença amb Martí Cifre.

Tot i el procés de renovació intern encetat a bona part dels municipis, el partit ha optat per donar l'opció de repetir lideratge als actuals batles i els candidats que governen amb altres partits. Així, repetiran Joan Jaume a Lloret, Joan Simonet a Alaró, Biel Matas a Montuïri o Jaume Font a sa Pobla. Amb tot, hi ha excepcions a aquesta regla com són Catalina Salas a Felanitx, Tomeu Alemany a Búger o Tomàs Campaner a Llubí.

Els grans dubtes se centren en aquests moments en municipis com Alcúdia, Campos o Consell. En tots tres casos Miquel Ramis o els batles respectius, Andreu Prohens i Joan Bibiloni han expressat el desig de no repetir com a candidats però aquesta decisió vindrà condicionada al fet de trobar un nou candidat amb garanties.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris