nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

L'antic hostal Portals serà demolit per habilitar-hi una zona verda pública

L'operació pren part d'un intercanvi de places hoteleres per modernitzar l'oferta turística

88778

Imatge actual de l'antic hostal Portals, de tres estrelles.

PERE BOTA

J.R./J.M. Palma.
L'antic hostal Portals, ubicat a l'avenida Amèrica de Portals Nous, serà demolit per l'Ajuntament de Calvià en el marc d'una operació de modernització de la planta hotelera del municipi. Al solar de 1.600 metres quadrats s'habilitarà una zona verda pública.

L'hostal Portals, de tres estrelles, tenia 68 places turístiques que seran donades de baixa de manera definitiva davant de l'Ajuntament de Calvià i la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears. En canvi, els propietaris d'aquest edifici en podran crear d'altres tantes noves places o legalitzar-ne d'altres ja existents però pendents de regularitzar.

Fa unes setmanes que la batlessa, Margarita Nájera, va anunciar en privat la pròxima demolició d'aquest vell hostal de Portals. Fonts municipals autoritzades han explicat que aquest edifici «serà lliurat» a l'Administració local per a la seva posterior demolició.

Tant la normativa turística autonòmica com el Pla general d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià contemplen que la creació de noves places turística estan taxativament vinculades a la prèvia anul·lació de llits obsolets, en una aposta clara per modernitzar la planta hotelera. A més de la baixa forçosa, el PGOU exigeix que les places anul·lades impliquin la demolició de l'edifici que les donava raó de ser.

Normativa
Aquesta normativa també estableix que per crear noves places hoteleres a Calvià, un mínim del 80% dels nous llits han de tenir el seu origen en places donades de baixa al mateix municipi.

Actualment, els propietaris de l'hostal Portals i les Administracions Públiques afectades tramiten l'expedient burocràtic que afecta aquest projecte.

Calvià és pioner en la demolició d'hotels i edificis obsolets amb la finalitat d'esponjar les diferents zones turístiques i embellir els nuclis costaners, especialment les primeres línies. Demolicions de diferent magnitud s'han realitzat durant els últims anys a Santa Ponça, Palmanova, Peguera, Magaluf i Illetes. El conseller de Turisme, Celestí Alomar, va anunciar divendres que el gener serà demolit l'edifici d'apartaments Ditos de Cas Català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris