algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Indignació de gallecs i voluntaris contra Aznar, Fraga, Matas, i l'actuació de Medi Ambient

La gestió del polític mallorquí i del organismes a les seves ordres ha estat considerada «nefasta»


La gestió de l'actual ministre de Medi Ambient del Govern estatal, Jaume Matas, i dels seus organismes a Galícia (especialment la Direcció general de costes i l'empresa Tragsa) ha estat considerada nefasta per la totalitat de voluntaris desplaçats fins a Malpica, com també per Alfredo Rodríguez Pérez, el secretari general de les Xoventudes Xocialistas Galegas, que assegurà que «la Direcció General de Costes i el Ministeri de Medi Ambient estan posant totes les traves possibles a la neteja de les platges». Així mateix, explicà que «la censura feta en els mitjans de comunicació públics gallecs ha estat vergonyosa».

El batle de Malpica també ha expressat les seves queixes per les actuacions de Costes, com també alguns membres de protecció civil que s'han encarregat de coordinar el nostre grup de voluntaris.

El secretari de les joventuts socialistes de les Illes Balears, Toni Nadal, també ha participat en aquestes crítiques i assegurà a Diari de Balears que tenia coneixement que membres de les Noves Generacions del Partit Popular havien programat viatges per anar a llevar xapapote, però que la direcció estatal popular no els ho havia permès.

Però els gallecs també centre els seus blancs i les seves crítiques en Fraga, Rajoy i Aznar. Des de Casa Elías, el restaurant que ahir ens va oferir el sopar, la cap de cuina ens va contar que «el que estau fent els voluntaris és molt maco, el mèrit és impressionant, però són Rajoy i Aznar i Fraga els que haurien de ser aquí llevant el xapapote».

Les mostres d'agraïment dels gallecs amb els voluntaris són tan grans com la seva indignació amb els populars. Així, en els bars ahir vespre es convidà a més d'una consumició als voluntaris i fins i tot hi va haver cambreres que no varen poder contenir les seves llàgrimes en saber l'odissea dels nostres viatges per poder arribar a lluitar amb el fuel.

«L'únic dolent que teniu els mallorquins és que ens heu donat un ministre incompetent com és Matas, però els gallecs tenim un Fraga, un Rajoy i fins i tot vàrem tenir Franco, així que...», comenten alguns dels voluntaris arribats des de Santiago per llevar petroli per tercer cap de setmana consecutiu.

«No deixarem que ho faceu tot vosaltres, aquí tots hem de fer pinya», ens diuen rient mentre davallen cap a la platja vestits tots de blanc. Ens duen molt d'avantatge en la col·locació de les granotes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris