bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El personal reclama la dimissió de la gerent i la readmissió dels traumatòlegs

Quasi 200 persones es concentraren a l'hospital en solidaritat als metges sancionats

Els professionals de l'Hospital de Manacor volgueren mostrar ahir la seva solidaritat amb els tres traumatòlegs sancionats pel Patronat de la Fundació. Quasi 200 treballadors es concentraren davant l'edifici. I d'una manera o d'altra, amb escrits o amb paraules, el missatge que transmeteren era clar: «Readmissió dels tres metges, dimissió de la gerent, Caterina Ramon i solucions». Es comentava «la injustícia a què s'ha sotmès els professionals i els ciutadans de Manacor i comarca augmentat les llistes d'espera».

Alguns es posaren un esparadrap a la boca per simbolitzar que ja «no podem expressar les nostres opinions perquè si ho feim ens expulsen». Altres dels convocants es penjaren a les bates les fotografies dels doctors Miquel Rius, Isidre Marimon i Guillem Mateos perquè «tots podem ser ells». També col·locaren un arbret de Nadal amb les tres fotos i amb una nota: «bones festes... per qui?

Jaume Pou, de CCOO, comentava que «ha estat una injustícia, s'acaben de carregar el servei de traumatologia. Demanam a qui correspongui, al Pacte de Progrés, a la consellera de Sanitat o a la gerència, l'arxiu immediat de l'expedient sancionador; la dimissió de la gerència i que es nomeni una altra persona dialogant». Pou afegí que «tots els pacients que estan en llista d'espera en traumatologia, des de fa sis mesos el seu expedient s'ha traslladat a Sant Joan de Déu». Miquel Lázaro, president hospitalari del sindicat metge de Balears, també es solidaritzà i fou molt crític.

«El que s'ha fet a aquests metges no es feia ni en temps de Franco. Han creat una marea negra sanitària que consisteix a augmentar les llistes d'espera». Lázaro també criticà el model de gestió que és la Fundació. Aspecte que comparteix el portaveu d'EU a Manacor, Manel Carmona. El Col·legi Oficial de Metges torna a reiterar el suport als tres metges. CCOO diu que seguiran fent concentracions, es convocarà els veïns i dilluns hi haurà una reunió amb els batles de la comarca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris