nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'IPC puja un 0'4% el novembre i la inflació arriba enguany al 4'1%

Els preus de la roba i el calçat es dispararen el novembre un 7'9%


L'Índex dels Preus de Consum (IPC) ha augmentat a les Balears quatre dècimes el mes de novembre, fet que situa la inflació al llarg del 2002 en el 4'1%, dues dècimes més que la mitjana estatal (3'9%), mentre que la taxa interanual illenca ha estat del 4'3%. Per grups, el més inflacionista en relació a l'octubre ha estat la roba i el calçat, que s'ha disparat un 7'9%. La resta presenta petites variacions, com és el cas dels aliments i begudes no alcohòliques (0'2%), parament (0'6%) i ensenyament (0'2%).

Altres segments han abaixat els preus aquest darrer mes, com ara transport (-1'6%), comunicacions (-3'4%), oci i cultura (-0'3%) i hotels, cafès i restaurants (-0'2%). Finalment, no han experimentat cap variació les begudes alcohòliques i el tabac, l'habitatge i les medecines. Quant a les xifres entre el gener i el novembre, els grups més inflacionistes són el d'hotels i restaurants (5'7%), alimentació (4'6%), transport (4'2%), begudes alcohòliques i tabac (3'9%), vestit i calçat (3'6%) i ensenyament (3'5%).

Els mateixos grups lideren la taxa d'inflació interanual, que està encapçalada per la roba i el calçat (7'9) i els hotels i restaurants (6'1%). Les Balears se situen en la tònica general quant a la reducció dels índexs de les telecomunicacions, que han baixat enguany un -4'9%. Per comunitats autònomes, Astúries fou la més inflacionista el novembre, amb el 1%, seguida de Navarra (0'7%), Múrcia (0'6%) i, després, les Balears i la Comunitat Valenciana (0'4%).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris