algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El PP denuncia que la futura Llei de biodiversitat conté il·legalitats

El Govern ho nega i afirma que s'han subsanat les incorreccions

El PP va denunciar ahir que el projecte de Llei de biodiversitat es va aprovar en Consell de Govern malgrat comptar amb informes jurídics en contra que detecten «incorreccions, errades i il·legalitats» que no s'han subsanat. El portaveu del Govern, Antoni Garcías, ho va negar però va admetre que el projecte arriba al Parlament amb petits serrells que es poden resoldre amb al·legacions.

Segons la diputada del PP, Maria Salom, el Govern va portar al Parlament un projecte de Llei de biodiversitat que no ha resolt «bona part» dels problemes denunciats pels serveis jurídics de diverses conselleries i pel departament jurídic de la pròpia Comunitat, com la invasió de competències d'ajuntaments i consells en matèria urbanística, la concurrència de competències entre Medi Ambient i Obres Públiques o l'absorció de competències d'Agricultura.

La diputada popular va qualificar el projecte de «bunyol» que és «intervencionista amb els afectats, ajuntaments i Consell, retalla llibertats, no respecta la propietat privada i crea problemes burocràtics». Salom assegurà que la futura llei no compta amb cap informe favorable i només té l'aval d'un catedràtic de Dret Administratiu de Saragossa, Fernando López Ramón, que presideix alhora la «Fundación Ecologia y Desarrollo».

«Els Verds s'han hagut de desplaçar a la Península per trobar un altre Verd que l'avali». Per a la conservadora, «el Pacte ha perdut el nord aprovant aquesta llei», que respondria només al «xantatge polític» d'Els Verds cap a la resta de forces progressistes, en funció del «mercadeig» que, segons la diputada, caracteritza el Pacte.

El conseller de Presidència, Antoni Garcías, va negar ahir les acusacions i va assegurar que el projecte de Llei de biodiversitat s'ha anat modificant durant el darrer any per subsanar les incorreccions detectades pels serveis jurídics del Govern. El portaveu va admetre que queden «divergències» relacionades amb competències d'Agricultura que es recullen en les esmenes presentades al Parlament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris