algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Indignació al Pacte contra Rosselló per Tramuntana

Sampol l'acusa de fer campanya i el PP diu que es demostra la divisió del Govern

Tots els socis del Pacte de Progrés coincidiren ahir a criticar la decisió de la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, que dimarts presentà la proposta de protecció de la serra de Tramuntana sense que cap altre membre del Govern conegués el projecte. El vicepresident, Pere Sampol, fou el més dur amb la consellera a qui acusà de fer propaganda electoral mentre l'oposició considerà l'incident com un exemple clar de la divisió de l'executiu.

El vicepresident del Govern, Pere Sampol, va acusar ahir la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el seu partit, Els Verds, d'estar més interessats a «fer campanya electoral» amb el futur parc de la serra de Tramuntana «que a aconseguir la vertadera protecció» d'aquesta part de Mallorca.

Sampol criticà la decisió de la consellera de presentar la proposta sense haver-la consensuat amb els responsables municipals i col·lectius implicats. «Ha escollit una via partidista per presentar aquest projecte, la mateixa que provocà grans tensions amb el parc de Llevant», assegurà Sampol, qui considerà una «llàstima» que Els Verds pensin més «en els vots que en l'interès general». Malgrat tot, el conseller d'Economia va voler deixar clar que totes les forces del pacte «desitgen que la serra es converteixi en parc natural».

El president balear, Francesc Antich, no considerà prioritari que el parc s'hagi de fer realitat aquesta legislatura. Antich es va comprometre a «reconduir la situació» i va exigir ahir el «màxim consens» per tirar endavant el projecte. El president coincidí amb Sampol a anunciar que no demanarà la retirada de la proposta però si que va exigir que «els documents» de Medi Ambient «segueixin els tràmits que han de seguir». Antich vol evitar la «crispació» social que generà la protecció de la serra de Llevant i per això recriminà a Rosselló que «no és normal ni lògic» que els 23 batles afectats coneguin per «la premsa» un projecte que els afecta.

«Les formes i el consens són molt importants i no s'han de perdre ara que arriben les eleccions». La proximitat dels comicis «no ens ha de fer canviar» i «el Govern ha de continuar funcionant com a Govern», va assegurar Antich. El president del Grup parlamentari popular, Joan Flaquer, considerà la polèmica entre la consellera i la resta de membres de l'Executiu com «el mirall i el reflex del Govern que tenim». Segons Flaquer, les desavinences demostren que «no només hi ha un govern sinó que cada conseller en representa un de diferent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris