algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Detinguts quatre joves «antisistema» per una onada de pintades a Inca

Els danys en vehicles, edificis i locals superen els 3.000 euros

64408

Les pintadas van aparèixer per diferents parts de la ciutat.

Quatre joves «antisistema», tots ells veïns de Palma, han estat detinguts per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Pollença acusats d'una onada de 'grafits' i pintadas en negocis, edificis i cotxes a la ciutat d'Inca. El passat dia 3 a la nit, una patrulla de la Policia Local d'Inca va interceptar uns al·lots en actitud sospitosa, però els va deixar marxar en no poder imputar-los cap delicte. L'endemà, tant a la Guàrdia Civil com a la Policia, es van interposar nombroses denúncies per danys intencionats en locals, vehicles aparcats, espais públics i edificis.

Els actes vandàlics havien consistit en pintadas del tipus 'grafit', amb missatges «antisistema» i «antiglobalització». En un d'ells s'havia escrit THC, amb referència a la fórmula del cànnabis, i tots estaven firmats per l'autor, pel que els investigadors van deduir que es tractava de quatre vàndals. Una de les pistes clau per arribar fins als autors de les pintadas, que van causar certa alarma social a Inca i els danys de les quals superen els 3.000 euros, va ser l'actuació de la Policia Local la nit del dia 3.

Els investigadors van anar estrenyent el cercle i van arribar a la conclusió que aquells joves eren, en realitat, els «artistes» de carrer que cercaven. Així, el dia 6 va ser arrestat John Willian G.R., però les diligències no van acabar aquí. Hi havia més implicats i dimecres «van caure» els altres tres suposats integrants de la banda: Miguel R.M., de 22 anys; Raquel A.G., de 19, i Isidoro P.R., de 20.

Alguns dels sospitosos van reconèixer la seva participació en els fets i preguntats sobre el motiu de les pintadas reivindicatives van assegurar que no sabien què significava «antisistema», pel que els agents creuen que es va tractar més d'una barrabassada greu que no d'un atac premeditat i planificat. Els quatre veïns de Palma han quedat en llibertat amb càrrecs i pendents de judici, i se'ls exigirà que paguin l'import total dels danys ocasionats, a més d'una multa. El col·legi Llevant, el pont de la rotonda de Llubí o el local de Motos Horrach, a la carretera Inca-Palma, són els punts afectats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris