algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

El Consell farà la via de circumval·lació de Portocristo, que s'iniciarà el 2004

La institució cerca finançament per executar l'obra, que costarà devers 5 milions d'euros

58866

Grimalt, Pascual i Aguiar explicaren els traçats alternatius de la circumval·lació.


El Departament de Carreteres del Consell de Mallorca està projectant la via de circumval·lació de Portocristo, el traçat de la qual tindrà una llargària de gairebé tres quilòmetres, i un pressupost de devers 5 milions d'euros.

L'estudi de traçats alternatius va ser presentat ahir pel director insular de Carreteres del Consell, Gonzalo Aguiar, el qual va explicar que «un equip tècnic està duent a terme des de fa dos mesos uns estudis previs a la realització del projecte. La nostra intenció és donar-hi participació als polítics de Manacor i de Portocristo perquè ens presentin les seves propostes i perquè sigui un projecte consensuat».

El Consell preveu tres alternatives possibles per construir el traçat definitiu. Els tècnics coincideixen que la solució millor, la que produeix un impacte paisatgístic més petit, és el projecte intermedi que desviaria la carretera de Portocristo cap a Cala Anguila al creuer situat a l'altura de les coves dels Hams, i que connectaria amb la intersecció de Cala Anguila per la carretera de Portocristo, on es construiria una rotonda.

Aquest projecte inclou també la construcció de dos ponts per millorar la circulació rodada. Aguiar va explicar que «aquesta opció és la millor, perquè no es desvia més del 30% que estableix la legislació vigent, i és també la que menys afecta el paisatge. L'opció A podria fer malbé uns llacs pròxims a les coves dels Hams i altres elements patrimonials, amb la qual cosa no seria possible executar aquesta alternativa. La tercera opció és una via més llarga que, al final, podria resultar més cara».

El director insular de Carreteres va afegir que «una vegada presentat el projecte, el nostre objectiu serà cercar-ne finançament a l'Administració central. Les obres podrien començar el 2004 i el pressupost seria de devers cinc milions d'euros».

Assistiren a l'acte de presentació el conseller del Departament d'Obres Públiques i Urbanisme del Consell, Antoni Pascual; del director insular d'Urbanisme, Miquel Àngel Grimalt; i del batle, Miquel Riera. Pascual va explicar que «la via de circumval·lació ha estat un tema conflictiu, perquè un senyor ho ha volgut polemitzar per gelosia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris