muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Un aturat cobra un deute després de pujar a la grua de l'exempresa

L'oficial de primera feia mes i mig que esperava rebre 1.588 euros

Manuel Falcón Ortega era ahir migdia un pare de família desesperat. D'ençà de l'octubre, quan acabà la relació laboral amb la seva antiga empresa, la constructora M40-Azul S.L., estava esperant cobrar la liquidació del contracte. En total, segons tant ell com el sindicat que el defensava, la CNT, li devien 1.588'69 euros. Ahir, després d'estar durant dues hores pujat a una grua de la plaça del Pont, on M40-Azul S.L. construeix un hotel, cobrà. Després de la gesta, Manuel canvià la desesperació per un somriure d'orella a orella.

Ahir, entre el migdia i les 14'00 hores del capvespre, Manuel; un company seu amb problemes semblants, Rafael Maya Heredia; el secretari d'organització sindical de la CNT; tres policies locals; un bomber i un psicòleg i els responsables de M40-Azul S.L. i de l'hotelera visqueren una històrica rocambolesca a la plaça del Pont que fa cantó amb el carrer Andrea Doria, de Palma.

En un primer moment, Manuel i Rafael ens contaren quins eren els seus problemes. Manuel, un oficial de primera de mitjana edat, ens explicà que «després d'anar-me'n de l'empresa, vaig trobar una feina però l'he perduda de tant venir, en hores de feina, a reclamar el que em devien». Aquest professional de la construcció ens assegurava al migdia, abans de pujar a la grua, que la seva situació era «desesperada». «Som pare de família, tenc dos fills petits i no rep l'atur».

Per la seva part, Rafael es queixava de no haver rebut 360 euros que li devien, ja que quan va anar a cobrar «em donaren un xec sense fons». Dit això, Manuel començà a pujar a una grua contractada per M40-Azul S.L. i en poc temps, amb una bandera de la CNT, arribà a l'extrem superior. Tot d'una varen aparèixer dos policies locals i els responsables de la constructora. Així i tot, va ser necessari que arribassin els representants de la cadena hotelera, els bombers i un psicòleg perquè tot començàs a calmar-se.

Rafael va cobrar immediatament i amb Manuel, en un principi, no hi havia acord sobre la quantitat que li devien. Ara, els desitjos de la cadena hotelera i dels agents de l'autoritat d'evitar un final tràgic, féu possible que la constructora donàs a Manuel tot el que demanava, no sense abans davallar. La fórmula de pujar a la grua semblà que va tenir èxit, a l'igual que havia succeït en alguna altra ocasió, fins i tot amb la mateixa empresa. Ara falta per veure si la pràctica s'estén a altres casos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris