algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Els alumnes de Magisteri, tancats a la UIB contra la llei de qualitat

Les associacions protagonitzaren una jornada de protesta al campus

CARLES CANALS. Palma.
Un grup d'estudiants de Magisteri es tancaren ahir a les dependències de l'edifici Guillem Cifre de Colonya a la UIB, en protesta contra la llei de qualitat de l'ensenyament promoguda pel Ministeri d'Educació. El tancament fou organitzat no tan sols per la Junta de Representants de Magisteri, encapçalada per Pau Arranz, sinó també per la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i per l'Associació d'Estudiants d'Educació Social de la UIB.

Just dues associacions d'estudiants -AUBA i AIDE, vinculades sobretot amb els estudis de dret i d'empresarials- rebutjaren prendre part en la protesta. Aquestes entitats han estat sovint relacionades amb un pensament liberal, pròxim al PP, per la CEPC, tot i que hi neguen qualsevol filiació ideològica. Els actes contra la llei de qualitat començaren al matí amb una cercavila al rebedor de l'edifici Guillem Cifre, i continuaren amb col·loquis i amb un concert a càrrec dels grups Dundycaps, Tu i Jo i una colla de xeremiers.

Els estudiants de Magisteri es consideren especialment agreujats per la llei de qualitat, atès que la qualificació estatal que s'exigirà als mestres dificulta la creació d'una llicenciatura en aquesta branca, llargament sol·licitada pels alumnes de l'actual diplomatura. A més, es considera que la norma de Del Castillo envaeix competències autonòmiques i minva les de la Universitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris