algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Les exportacions de productes illencs baixen un 8'4% fins l'agost

Sampol confia que el 2002 es tanqui amb augments entorn del 3%


El vicepresident del Govern, Pere Sampol, confia en una recuperació de les exportacions illenques durant el quart trimestre del 2002, després que fins l'agost han registrat una davallada del 8'39% en relació amb el mateix període de l'any passat. Sampol, que atribueix aquest descens a les conseqüències de l'11-S, va informar que el 2001 es tancà amb un augment de les exportacions del 3'49%, una xifra molt allunyada de les del 2000, en què creixeren un 36'7% respecte del 1999.

Durant els vuit primers mesos d'enguany, el balanç de comerç exterior s'ha situat en 281,4 milions d'euros, una xifra en la qual no s'inclou la venda de materials de transport, ja que a les Balears no existeix aquest tipus d'indústria i es consideren transaccions comercials. Aquestes dades es feren públiques ahir després que el vicepresident del Govern i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, signaren un conveni de col·laboració per finançar el Pla cameral de promoció d'exportacions d'enguany. L'acord preveu una partida de 639.277 euros, dels quals aproximadament la meitat (372.607) l'aporta el Govern.

Miquel Lladó manifestà que l'economia illenca és una de les més internacionalitzades i que ha aconseguit introduir els sectors no tradicionals «amb resultats notables» com ara disseny, tecnologia, indústria tèxtil o productes agroalimentaris, com són els vins. Lladó va assenyalar que actualment l'exportació a les Balears suposa el 35% del PIB, si hi incloem les compres que realitzen els turistes, que entren en aquest apartat. Així mateix, va considerar que aquest percentatge pot augmentar fins al 50% si es continua fent feina de manera conjunta en la internacionalització de les empreses, «un sistema que millora la competitivitat interna i externa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris