muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Berga declara a l'al·legat final que no es quedà «ni una sola pesseta»

El judici sobre el cas Brokerval que començà dilluns, vist per a sentència

L'exconseller delegat de l'agència de valors Brokerval, Francisco Berga, el principal acusat al costat de Francisco Tous del perjudici econòmic que varen sofrir 113 clients l'any 1994 per la fallida d'aquesta empresa, va reiterar ahir, en l'al·legat final del judici, que no es va quedar «una sola pesseta».

L'advocat de Berga, José Manuel Valadés, va sol·licitar, per això, l'absolució del seu client, a l'entendre que «no hi ha proves inculpatòries contra ell», opinió que s'ha format en els quatre dies que ha durat el procediment, segons va afirmar. El judici pel «cas Brokerval», que va deixar 4,4 milions d'euros en deutes a clients de Balears, va quedar ahir vist per a sentència per la Secció Primera de l'Audiència de Palma.

El lletrat de Tous, per la seva part, Fernando Mateas, va insistir que la pena per al seu client ha de ser la de sis mesos d'arrest major, tenint en compte la circumstància atenuant de la seva col·laboració amb la Policia i administradors judicials quan Brokerval va ser intervinguda. En la sessió celebrada ahir, el fiscal Joan Carrau va insistir en la seva petició de sis anys i nou mesos d'arrest major per a Berga i Tous pel delicte d'apropiació indeguda continuada, en considerar «provat» que ambdós «van distreure els diners facilitats pels seus clients a finalitats diferents de les exigides».

Totes les acusacions particulars -l'advocat d'un perjudicat, la societat Isba, Classic Vision i els síndics de la fallida- es van adherir a la qualificació penal proposada pel fiscal. Un total de nou acusats -set d'ells van acceptar els càrrecs a canvi de penes reduïdes- es van seure a la banqueta en els quatre dies de judici per respondre pels delictes de malversació i falsedat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris