algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Els propietaris de finques amenacen amb una altra tractorada a Palma

L'Associació en Defensa de la Serra de Tramuntana, en peu de guerra

M.V./C.R. Palma.
Els ànims dels propietaris de finques de Mallorca han tornat a regirar-se. «Desenterram la destral de guerra», afirmà ahir textualment Margalida Llobera, presidenta de l'Associació en Defensa de la Serra de Tramuntana. Llobera va indicar que la presentació de la proposta tècnica ha estat «una gran sorpresa» després d'assistir a l'esmena presentada pel PP al Parlament en contra de la protecció de la Serra.

Margalida Llobera ja va anunciar que «gairebé amb tota certesa» s'organitzarà una altra tractorada en contra del projecte presentat per Margarida Rosselló, consellera de Medi Ambient. De fet, aquesta associació es va implicar en totes les mobilitzacions que es van dur a terme en contra del projecte del parc natural de Llevant. Ahir a la nit, ja estava prevista una reunió amb la patronal agrària Asaja.

«Tots els drets de les finques privades queden danyats amb la declaració de parc natural i no es pot permetre. Ens sentirem humiliats», va insistir Llobera. El mateix malestar va expressar Fernando Fortuny, president de l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques: «Això comença igual que amb el Llevant, primer era un estudi i, després, ens trobàrem amb el parc ja aprovat».

«És una imposició. Ningú no vol saber gens dels propietaris de finques malgrat el fet que representam més de la meitat dels afectats», va argumentar Fortuny. Fernando Fortuny va retreure a la Conselleria la nul·la dotació econòmica en la declaració dels parcs. «Tenen idees americanes i un pressupost africà. Així és difícil entendre'ns», subratllà. «Nosaltres no parlam mai amb la consellera; no li interessam».

El president de l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques també va assegurar que «haurem de treure els tractors al carrer; si no entenen les paraules haurem d'utilitzar els mateixos mètodes que usaven els «verds» quan eren a l'oposició». «La Serra -exposà Fortuny- no es pot humanitzar; es destruirà perquè no hi ha educació ambiental. Mentre no hi hagi educació ambiental, l'altre és perdre el temps».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris