nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

La família de la farmacèutica d'Olot intentà pagar el rescat 4 vegades

Els segrestadors els van exigir entre 2 i 250 milions de pessetes

La família de la farmacèutica d'Olot, Maria Àngels Feliu, va intentar pagar en quatre ocasions un rescat als seus segrestadors, però mai no va arribar a fer-ho, segons va desvetllar ahir un germà de la víctima, Tomàs Feliu, en el judici que se segueix pel cas i que ahir es va reprendre a l'Audiència de Girona. Ahir matí declararen dos germans de la farmacèutica, Tomàs i Maria del Carme, i la seva cunyada, Paloma Martín. També havia de comparèixer un altre germà, Francesc Xavier, però la declaració es va ajornar per motius personals.

Aquestes tres declaracions van ser els primers testimonis a comparèixer davant de la Secció Primera de l'Audiència de Girona que jutja des de fa dues setmanes el segrest més llarg comès a Espanya per deliqüents comuns. Les declaracions d'ahir es van centrar a saber si la família havia pagat rescat pel segrest. Tomàs Feliu va manifestar que «els segrestadors demanaven en aquell moment (quan van demanar rescat) entre 2 i 250 milions de pessetes». Emperò, el pagament no es va materialitzar perquè «van fracassar» els quatre intents que van dur a terme els familiars.

Tomàs Feliu, que vivia al mateix edifici que la farmacèutica d'Olot, que va passar 492 dies en un zulo construït a casa de Ramon Ullastre -un dels vuit acusats- a Sant Pere de Torelló (Barcelona), va explicar que es va assabentar del succeït per una trucada que va rebre un familiar.

El germà de Feliu va assegurar que el primer contacte que van tenir amb els segrestadors va ser la mateixa nit en què es va produir, el 20 de novembre de 1992, quan la seva esposa, Paloma Martín, va rebre una trucada. Dies després van rebre una altra trucada telefònica en la que els van demanar que dipositassin dos milions de pessetes en una caixa de cartró com a prova de «bona voluntat». Emperò, ningú no la va anar a recollir i la Guàrdia Civil els va tornar la caixa i els doblers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris