nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

La Policia de Barcelona i els Mossos d'Esquadra també cerquen Ana Eva

Els dos cossos col·laboren amb el Grup d'Homicidis de Palma en la recerca de la filòloga mallorquina

89944

La professora de Santa Mònica desaparegué la nit de les Verges de l'any passat.

J.JIMÉNEZ. Palma.
Barcelona continua centrant les principals hipòtesis en el cas d'Ana Eva Guasch, la professora palmesana desapareguda fa més d'un any. Per aquest motiu, la Prefectura de Policia de Barcelona i els Mossos d'Esquadra col·laboren amb el Grup d'Homicidis de Palma en la recerca d'Ana Eva, a qui les investigacions situen a la Ciutat Comtal.

Els funcionaris de la Policia Judicial de Palma ja han viatjat en els últims mesos en dues ocasions fins a Barcelona per entrevistar-se amb diversos particulars que asseguren haver vist la professora de Santa Mònica en aquella ciutat. Els testimonis, entre ells una perruquera o el cambrer d'un bar, van reconèixer Ana Eva després que una cadena de televisió emetés un reportatge en què es comentava la seva desaparició. Els agents que segueixen el rastre de la mestra des del mes d'octubre de 2001 es van entrevistar amb aquests veïns de Barcelona, els van mostrar fotografies recents de la jove i comprovaren que els testimonis no tenien dubtes.

D'aquesta manera, la hipòtesi d'una fuga voluntària de la professora a la Ciutat Comtal va anar prenent força i recentment els responsables de la investigació van sol·licitar la col·laboració de la Prefectura de Barcelona i dels Mossos d'Esquadra. Es tracta d'un tràmit habitual en aquestes circumstàncies, a fi d'evitar que els policies de Palma es desplacin a la Península quan sorgeixi la mínima novetat. Tanmateix, el pes de les diligències continuarà corrent a càrrec del Grup d'Homicidis.

La desaparició de la professora de Santa Mònica va fer un tomb, en termes policíacs, quan una veïna de la filòloga al carrer Aragó de Palma va declarar que havia escoltat com la jove anunciava la seva partida. Aquesta declaració, unit als testimonis que asseguren haver-la vista a Barcelona, centren ara com ara la investigació, encara que no la monopolitzen per complet. De fet, es continuen remenant altres hipòtesis, entre elles la que sostenen els amics més íntims d'Ana Eva: que la seva desaparició no va ser voluntària i que «algú» es va encarregar que no tornàs mai més a la seva casa, on vivia sola.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris