algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Una nova pàgina web del Servei d'emergències preveu agilitar els rescats a les Balears

El conseller d'Interior diu que és «única» a l'Estat i que pretén millorar la seguretat ciutadana


El Servei d'emergències Illes Balears presentà ahir la nova pàgina web de l'112, amb l'adreça www.seib112.com. En l'acte, el conseller d'Interior, Josep Maria Costa, va definir els dos objectius principals d'aquesta pàgina. En primer lloc, a partir d'ara «qualsevol ciutadà pot conèixer com es gestiona una emergència, com s'atén una telefonada fins que l'incident es dóna per conclòs, i com fer un ús correcte de l'112». A més, va afegir que aquest servei d'emergències de les Illes Balears és «únic, multilingüe i no descansa mai».

Com a segon objectiu, la nova pàgina té un accés restringit per als mitjans de comunicació, per tal que es puguin informar puntualment de l'estat dels rescats. Segons el conseller, «treballar en el tema de seguretat pública és un punt fonamental per al Govern balear». Però la característica que fa genuïna aquesta pàgina és l'anomenat «full d'excursions o full de ruta».

A partir d'ara, els ciutadans podran emplenar el formulari on line. El funcionament del full d'excursió és senzill: els excursionistes informen de la ruta i de les característiques més rellevants -dades mèdiques i telèfon mòbil dels participants, tipus d'excursió, coneixement de la ruta o tipus de vehicle emprat. Allò més rellevant és que indiquin l'hora de partida i també una hora màxima d'arribada, anomenada 'hora d'alarma'. Si és aquesta hora i els excursionistes encara no han arribat, el sistema de recerca es posa en marxa des de l'112.

Primer, es cridarà als telèfons de contacte per comprovar que no hi ha cap problema. En cas d'acabar l'excursió sense cap incidència, és necessari que els excursionistes avisin l'112 per indicar que tot ha finalitzat correctament. Es preveu, així mateix, que aquest formulari aparegui imprès aviat en llocs per on sigui lògic que passi un excursionista, com són ara les agències de viatge i les estacions de bus o de tren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris