muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Balears també demana que es prohibeixin els monobuc perillosos

Costa vol «evitar alarmismes» per la presència del 'Calvo Sotelo' a Palma

P.S./EFE.Palma.
El conseller d'Interior del Govern balear, Josep Maria Costa, va reclamar ahir que l'Estat espanyol i la Unió Europea impedeixin navegar vaixells monobuc amb mercaderies perilloses, tot i que va voler «evitar alarmismes» sobre la presència a Palma d'un petrolier, eCalvo Sotelo, d'aquestes característiques, tal com va publicar Diari de Balears.

Costa va comentar, sobre la possibilitat que es produexi vessament contaminant en aigües de Balears, que el Govern autonòmic ha estat la «primera administració d'Espanya» a desenvolupar un pla de contingència, que va ser presentat la setmana passada, per accidents com el del petrolier Prestige a Galícia.

El responsable balear d'Interior va expressar que la Unió Europea ha de modificar la seva normativa per evitar que vaixells monobuc transportin material perillós. Aquest és el cas d'alguns que surten de Gibraltar o Líbia amb destinació a les costes espanyoles o italianes i que segueixen trajectes en els quals un vessament contaminant podria afectar el litoral balear. Costa també va apuntar el Govern espanyol com a responsable que encara continuïn navegant vaixells d'aquest tipus.

Pel conseller, un altre tema a tenir en compte és que la Unió Europea hauria de regular la «pirateria», és a dir, la contractació de mà d'obra no qualificada, que resulta més barata. En referència aCalvo Sotelo, Costa va indicar que aquests vaixells passen una sèrie de revisions exhaustives i que «no totes les naus monobuc s'obriran com ePrestige». Segons el conseller, «la catàstrofe de Galícia ha posat en relleu que la Unió Europea ha de treballar durament més en matèria de prevenció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris