nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Quinze moviments socials del Rif estrenyen llaços amb les Balears

Les ONG i entitats illenques reben possibles socis del país nord-africà


Quinze moviments socials, la majoria ONG, són a les Balears aquests dies per enfortir llaços amb entitats illenques del món de la cooperació. Aquests moviments socials han estat convidats per la Conselleria de Benestar Social després d'una visita feta a la regió nord-africana pel Grup Rif, que reuneix diverses ONG balears. Les entitats que ens visiten ens exposaren ahir les seves necessitats.

Miloda El Hankari, del Forum des Femmes, manifesta que «hem vingut a fer intercanvis per eliminar els estereotips que tenim els uns dels altres i donar a conèixer la situació de la dona del Rif». Per la seva companya Zohra Kaouvia, les necessitats de les dones al Rif se centren sobretot «en l'escolarització, l'alfabetització, l'accés a la feina i superar els límits que els impedeixen accedir a àmbits com la política».

Habiba Eddhabi i Abdelhamid Echebli són d'una associació pel medi ambient i pel desenvolupament, ATED, que intenta «evitar la desforestació, per exemple, i també afavorir el desenvolupament humà, especialment en el cas de les dones». Entre les necessitats, Eddhabi destaca la d'un centre d'acollida de dones maltractades. Així mateix, subratlla un altre requisit: «el foment de l'ecoturisme a Xef Xaouen» i la construcció d'infraestructures. Saliha Ziani, d'AZIR, també fa feina pel medi ambient, «sobretot en la pesca, els residus sòlids, la desforestació, l'erosió...». Fa campanyes de sensibilització i ve a «aprendre dels vostres errors».

Nadia Nair, d'Amnistia Internacional, diu que «han millorat els drets humans al Marroc, però la dona encara pateix la vulneració d'alguns dels seus drets. Igualment, hi ha temes pendents, com la premsa». Abdessamad Ben Ayad és membre d'Izamouren, una ONG que «fa feina amb la infància, les dones i els agricultors en una ciutat prop d'Al-hoceima, però amb falta d'infraestructures i un problema d'emigració important. Intentam que la gent confiï en si mateixa, en els nostres recursos». Imran El Younani és d'ADEM-N, una ONG que «fa feina pel desenvolupament de les zones de muntanya, que necessiten infraestructures» i que té projectes a favor «de les dones, l'escolarització» i el foment del turisme sostenible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris