muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Antoni Valdivieso, Pere Mas i Antoni Aguiló seran nomenats els primers síndics de comptes

Morales destaca l'esforç de consens dels partits

T. GARCIES. Palma.
Antoni Fernando Valdivieso Amengual, Antoni Aguiló Lluna i Pere Antoni Mas Cladera són les persones que ocuparan per primera vegada el càrrec de síndics de comptes. Aquests noms varen ser fets públics ahir pel president del Parlament, Maximilià Morales, aprofitant la celebració de la tradicional recepció nadalenca, després que tots els partits amb representació parlamentària haguessin arribat a un acord tot just el dia abans, tal com ja va avançar Diari de Balears a l'edició d'ahir.

Maximilià Morales va destacar el reconegut prestigi i la vàlua de les persones escollides, i ressaltà també de manera especial el fet que cap dels futurs síndics no militi ni hagi militat en cap partit polític. De la mateixa manera, Morales va fer un incís especial en el fet que aquesta figura pugui començar a funcionar després que fos creada pel Parlament fa 15 anys i 10 mesos, amb la finalitat de fiscalitzar els comptes del Govern.

El president Morales també va avançar que les negociacions per nomenar el síndic de greuges estan ben avançades, però que en qualsevol cas l'acord definitiu no es podrà tancar fins a finals de gener o principis de febrer. Antoni Fernando Valdivieso Amengual actualment ocupa el càrrec de cap de servei en la Intervenció de la Comunitat Autònoma i anteriorment havia ocupat altres llocs de responsabilitat, com el de director general de Pressuposts de la Conselleria d'Economia o el de tresorer general de la Comunitat.

Antoni Aguiló Lluna és catedràtic de l'Escola Universitària de la UIB i anteriorment havia estat director de l'Escola d'Hostaleria del Govern. D'altra banda, Pere Antoni Mas Cladera ocupa el lloc de magistrat del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona i té experiència com a cap de servei d'assessorament a les corporacions locals o lletrat del Departament Jurídic de la Comunitat.

El president del grup parlamentari popular, Joan Flaquer, va expressar la seva felicitació al president del Parlament perquè la seva intervenció personal ha servit per aconseguir el consens necessari per aquests nomenaments. També reiterà la voluntat del seu grup per arribar a un consens pels síndics de greuges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris