muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

La policia diu que Pere Estarellas fou assassinat, almenys, per dues persones

La família de l'empresari acusà ahir Sebastià Bibiloni de ser també autor material del crim

57082

La filla de la víctima declarà davant el jurat popular.

J.F.M.

J.F.MESTRE. Palma.
El judici pel crim de l'empresari Pere Estarellas pot quedar demà vist per a sentència. Ahir van concloure les proves que s'han desenvolupat durant el judici, en el qual s'acusa Josep Maria Cervelló, Sebastià Bibiloni i Pedro Pérez. El més destacable de la jornada d'ahir va ser el testimoni dels inspectors de la Policia científica, que van explicar que malgrat que a l'escenari del crim tan sols es van detectar empremtes de Cervelló, segons el seu criteri, l'assassinat no el va cometre només aquesta persona, sinó que va comptar amb una altra col·laboració.

En concret es va insinuar la intervenció de Sebastià Bibiloni, que ja el matí va comprovar com la majoria de testimonis que havien de declarar al seu favor es contradeien, o fins i tot el perjudicaven. La teoria policíaca és que la víctima pesava més que Cervelló i que, segons les proves, l'home va ser traslladat a pes fins al lloc on després va aparèixer mort, després de ser lligat i emmordassat.

Aquesta situació va motivar que l'advocat que representa la família Estarellas acusàs ahir horabaixa Bibiloni de ser l'autor material, al costat de Cervelló, de l'assassinat de l'empresari i va mantenir la seva proposta de sol·licitar una condemna de 25 anys de presó, incloent també l'altre acusat. Abans només el considerava com el «cervell» del robatori. El fiscal, emperò, va mantenir la mateixa petició inicial, i només acusa d'assassinat Cervelló, mentre que a Bibiloni li imputa un delicte de robatori amb violència i sol·licita una condemna de cinc anys de presó contra ell, mentre que a Pedro Pérez li demana nou anys de presó per robatori i encobriment.

Entre els testimonis que van declarar al matí va destacar el de les dues filles de l'empresari. Una d'elles va afirmar que Sebastià Bibiloni solia acudir amb freqüència al rent a car del carrer Ruiz de Alda, i que en una ocasió li va dir que li havia agradat molt la col·lecció de quadres que li havia mostrat el seu pare. Aquesta declaració desmunta la coartada de Bibiloni, que va afirmar que, encara que coneixia Estarellas, mai no havia estat a ca seva, pel que no va poder donar-li detalls a Cervelló d'on es trobava la caixa forta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris