algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els sons submarins s'estudiaran amb tecnologia adquirida a la UIB

Alberto Àlvarez, de l'Imedea, iniciarà l'estudi després de festes

Un micròfon especial adaptat a una sistema flotant i dotat d'instruments de transmissió que serà desenvolupat pel departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats permetrà, després de les festes de Nadal, l'inici de la investigació dels misteriosos sons submarins de la costa nord amb mètodes absolutament científics.

L'investigador de l'Imedea Alberto Àlvarez, expert en acústica marina, serà l'encarregat de dur a terme aquest estudi per al qual la institució ha adquirit un material que ara serà adaptat per a aquesta finalitat. Segons Àlvarez, l'Imedea no ha iniciat abans l'estudi, no per manca d'interès sinó perquè s'esperava l'arribada del material amb el qual ara es desenvoluparà un micròfon autònom. Aquest micròfon serà col·locat a una boia i emetrà enregistraments del so via telefonia mòbil perquè aquest pugui ser estudiat al laboratori.

A part d'aquestes medicions a distància, que si és necessari es poden realitzar durant 24 hores al dia, Àlvarez també prendrà medicions in situ amb hidròfons especials. Per aquesta tasca sobre el terreny, l'Imedea comptarà amb el suport logístic de la Unitat de Tecnologia Marina del Consell Superior d'Investigacions Científiques, amb seu a Barcelona. A Alberto Àlvarez no li consta que fins el moment s'hagi duit a terme cap estudi científic sobre l'origen d'aquests misteriosos sons submarins, l'origen dels quals és, ara per ara, totalment desconegut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris