algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El TSJB rebutja el recurs del PP contra la protecció dels molins

Denunciaren que el batle i el tinent s'haurien d'haver abstès en votar

La sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha declarat d'inadmissible el recurs presentat pels regidors del Partit Popular Julià Siquier i Bartomeu Alemany contra l'acord de ple del mes de maig de 2000 en el qual se sol·licità a la Comissió Insular de Patrimoni del Consell que es declaràs Bé d'Interès Cultural (BIC) la zona dels molins fariners.

Durant la sessió plenària de dia 25 de maig de 2000, s'acordà per majoria absoluta -quatre vots a favor, una abstenció i dos vots en contra dels dos regidors del Partit Popular- iniciar l'expedient per la declaració de la zona com a BIC. En la demanda, els regidors Siquier i Alemany al·leguen que «l'acord de ple comporta la paralització de la concessió de llicències d'obra a la zona». D'altra banda, afegeixen que «es tracta d'un acord viciat de nul·litat perquè va ser adoptat amb els vots del batle, sogre d'un dels propietaris i del tinent de batle, cosí de la muller del mateix propietari».

Malgrat el que la demanda justifica, segons la sentència del TSJB, l'acord de ple no comporta cap suspensió d'atorgament de llicències, en aquest cas seria la Comissió Insular la qui ho comportaria en declarar la zona com a BIC. Així mateix, el Tribunal Superior de Justícia considera que la corporació municipal tan sols acorda sol·licitar a una altra administració que iniciï el determinat procediment».

El passat mes de febrer, la Comissió acordà declarar la zona dels molins com a Bé Catalogat; aquesta figura protegeix les edificacions dels molins, a diferència de la protecció BIC que hagués permès la protecció dels molins i el seu entorn (uns 100 metres). Bartomeu Alemany es referí ahir a la sentència i afirmà que «no continuarem amb la via judicial, ja que la decisió de Comissió Insular de Patrimoni de declarar els molins fariners com a Bé Catalogat demostra que nosaltres anàvem ben encaminats quan ho sol·licitàvem d'aquesta manera». Així mateix, el regidor recordà que «tant el batle com el tinent batle no podien votar, però no ho tengueren en compte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris