muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Portocristo albergarà una escola de pares per solucionar el vandalisme

L'Ajuntament ha detectat que una part del problema rau en els progenitors

98470

Portocristo fou objecte d'una onada de vandalisme que va alarmar la població.

M. FUSTER. Manacor.
Educar els pares és una de les solucions que proposa l'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor (ALM-AIPC-PP) per tractar la problemàtica registrada els darrers mesos al nucli costaner de Portocristo, on han augmentat de forma considerable els actes vandàlics ocasionats per menors.

Aquesta qüestió fou tema de debat a la sessió plenària celebrada dilluns a vespre a l'Ajuntament de Manacor. Antoni Mestre, regidor del PSOE i exdelegat d'Interior, va sol·licitar informació sobre les mesures preses per l'equip de govern en comptes d'oferir una major seguretat als ciutadans.

En aquest aspecte, el delegat de Serveis Socials, Gabriel Gibanel (PP) va expressar que havien «analitzat la situació juntament amb el departament de Policia i hem comprovat que la problemàtica rau en els pares. El psicòleg que tenim a l'Ajuntament no és suficient per abordar aquests conflictes i tenim previst incloure una partida en el pressupost per contractar un altre psicòleg». La delegada d'Interior, Bel Febrer (PP), va anunciar que la Policia Local «té reconeguts els menors responsables d'aquests actes, però la detenció d'aquests ja depèn d'una altra competència».

El delegat de Portocristo, Jaume Brunet, va expressar que «el vandalisme que tenim no és superior a altres llocs, no obstant, fa temps que treballam sobre aquest aspecte a través d'Escola Viva, que tracta amb infants i joves procedents de famílies desestructurades o amb problemes. Els resultats de les accions d'aquests moments no es veuran fins a llarg termini». Miquel Vives (PSM) va expressar que «els pares treballen durant moltes hores i els fills estan sols. L'escola de pares pot ser una bona solució».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris