algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El PP vota avui al Senat l'esmena del PSOE contra descomptes aeris

Fajarnés diu que «Madrid no invertirà en carreteres perquè les vol insegures»


El Partit Popular aprofitarà la seva majoria absoluta al Senat per vetar avui l'esmena 1429, presentada pel Partit Socialista i avalada per l'oposició completa (CiU, PNB, CC i IU) que demana una pujada als descomptes del 33% al 50% a les tarifes d'avió per als residents de Balears, Canàries, Ceuta i Melilla.

El senador del PP per Eivissa, Enrique Fajarnés, va tornar a oferir durant el debat sobre les esmenes als Pressuposts d'ahir horabaixa «un Pacte d'Estat a totes les forces polítiques de Balears per declarar d'interès públic els vols interilles i amb la península referent a trajectes, freqüències i, sens dubte, tarifes. Però ha de ser un debat amb rigor, al contrari del que proposen vostès», va dir amb referència al Partit Socialista i a tota l'oposició que recolza l'esmena.

Fajarnés va acusar el Govern liderat per Francesc Antich de «no haver sabut ni volgut resoldre la problemàtica dels vols, i avui ens presenten aquí esmenes d'última hora, coincidint amb la proximitat de les eleccions». Minuts abans, el senador mallorquí del PSOE, Ramon Socias, s'havia referit «al gran calat que té l'esmena 1429, almenys per als que creim que la Constitució ha de complir-se sempre. I la Constitució deixa ben clar que l'Estat defensarà les dificultats i altres vicissituds que implica el fet insular». Al fil d'això darrer, Socías va recordar que l'actual president del Govern, José María Aznar, va escriure a finals dels setanta diversos articles en mitjans de premsa en contra de l'actual Constitució.

El senador socialista preguntà als senadors del PP presents en l'hemicicle «amb quina cara es presentaran davant dels seus conciutadans si no defensen els seus drets, que és precisament per al que van ser elegits?». Socías va acusar igualment d'«oportunisme electoral» el PP, per anunciar la convocatòria de la Comissió Mixta abans del juny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris