algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Els Verds diuen «no» a la darrera oferta d'EU per anar en coalició

Els ecologistes volen llistes igualitàries a Mallorca i anar sols a Menorca

TOMEU GARCIES. Palma.
Els Verds varen formalitzar ahir el que pot ser el penúltim capítol abans de la ruptura total de les negociacions amb Esquerra Unida per reeditar la coalició electoral de l'any 99. La Coordinadora interinsular dels ecologistes, reunida ahir horabaixa, va rebutjar formalment la darrera oferta llançada per la direcció d'EU en què es cedia el número 1 de la llista al Parlament a Margalida Rosselló, però es marcava que els dos següents correspondrien a la formació d'esquerres, a més del futur portaveu parlamentari del grup.

D'altra banda, a la candidatura a l'Ajuntament de Palma, EU a més d'encapçalar la llista amb Eberhard Grosske, també tendria els números tres i quatre. Els Verds consideren que la proposta, per tant, no és igualitària i interpreten que amb aquestes condicions EU s'apropiaria de qualsevol creixement electoral. A la reunió també es deixà clara la impossibilitat de presentar una llista conjunta a Menorca i es reivindicà una igualtat de condicions en pressupost i campanya electoral a Mallorca.

Els Verds recordaren que EU no ha contestat a les condicions que els demanaren entre les quals es trobava la fi de la guerra bruta contra els Verds d'Eivissa o el desbloqueig del nomenament d'un verd al Consell de RTVE. A més, va reclamar un major suport dels seus socis tant en les reivindicacions en matèria d'ordenació territorial com en les esmenes presentades als pressuposts de la comunitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris