nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

L'acusació vol que Monserrat renunciï

Les parts diuen que el ministre Matas i la diputada Estaràs n'han quedat fora per la seva condició d'aforats

PILAR RIPOLL/EFE. Palma.
El secretari d'Organització del PSIB, Damià Cànoves, i el diputat d'Esquerra Unida Eberhard Grosske demanaren ahir que el jutge Antoni Monserrat abandoni la instrucció del cas Formentera després que el TSJB ha decidit revocar-ne l'arxivament per segon pic.

Segons ambdós polítics, «Monserrat hauria de veure que està incapacitat per continuar instruint el cas, renunciar-hi i donar pas a un altre jutge». Cànoves afegí que «Monserrat ja no té força ètica ni moral per continuar fent passes en allò en què no creu i en què ha posat, amb la seva actuació, tot tipus d'impediments per esbrinar la veritat».

El PSIB considera que hi ha dos presumptes culpables que no estan imputats per la seva condició d'aforats, que són el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i la diputada del PP en el Congrés, Rosa Estaràs. Eberhard Grosske, per la seva banda, indicà que l'acte del TSJB suposa un canvi qualitatiu en la causa, «perquè el 85% del seu contingut és per assenyalar fets nous que fan llum sobre el cas i que assenyalen sis o set supòsits de possible vulneració de la Llei Orgànica del Règim Electoral General».

Segons Groske, la resolució reafirma la possibilitat «de comissió de diversos delictes electorals i manté viu el tema de malversació de fons públics i de la contractació irregular de Maripau Segura». Segons el polític d'EU, la Justícia segueix en aquest cas «un camí tortuós i torturat, perquè hi ha forces polítiques i de la Fiscalia General de l'Estat que estan intentant bloquejar la possibilitat que s'aportin llum en aquest tema. Afortunadament, hi ha jutges i fiscals que estan encaparrotats en el contrari».

Segons el parer de Grosske, «pareix que es confirma que des del Consolat de la Mar i sota la direcció de Jaume Matas i de Rosa Estaràs i amb l'inestimable auxili d'Antoni Pastor es realitzà una amplíssima operació que forçava la voluntat i l'actuació recta d'oficines consulars i del cens electoral».

Grosske reivindicà el dret de les forces polítiques i els ciutadans de fer «un judici moral, ètic i polític de tota aquesta qüestió». Segons va afirmar, existeixen fets indiscutibles que surten en tots els actes i en tots els documents, com ara els informes que feren Miquel Segura i la seva filla Maripau, la seva contractació irregular o la derivació inexplicable d'electors cap a la circumscripció de Formentera.

«Són fets impresentables i només persones políticament corruptes i immorals, com ara Matas i Estaràs, poden dirigir una operació d'aquestes característiques», afirmà Grosske. «Ara els tribunals, als quals correspon jutjar el cas des d'un punt de vista legal, diran si, a més, aquestes actuacions constitueixen o no delicte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris