algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Munar aposta per més ports esportius i camps de golf per a un canvi de model turístic

La presidenta afirmà que el Consell ha recobrat la sobirania que li llevà Felip V

100216

Munar durant el debat de política general.

T.GARCIES/J.T. Palma.
La presidenta del Consell de Mallorca aprofità el primer debat de política general que realitzava ahir la institució per reiterar la necessitat d'un canvi en el model turístic de les Balears, dirigit a «oferir productes de qualitat amb nous camps de golf i l'ampliació de ports esportius tal» com proposa el pla territorial.

Munar va fer una especial incidència en la situació de l'economia de Mallorca i més en concret del turisme durant el dens discurs que pronuncià per obrir el debat i que es va allargar poc més d'una hora. Munar va reivindicar que «el turisme no és negatiu per a Mallorca i que ha estat la causa principal d'haver passat de ser una terra pobra a una de rica i pròspera. Hem de recuperar la capacitat d'agradar, perquè ha arribat a fer la impressió que el turisme era el ptijor dels enemics».

Tot i que el Consell no té competències en matèria turística, Munar «té ben clar que tot el que fa repercuteix sobre la millora del producte que s'ofereix». Així, apostà per vigilar els espais naturals, potenciar el senderisme i l'excursionisme, recuperar el patrimoni i dotar dels serveis bàsics tots els pobles. La dissertació de Munar va tenir un to molt tranquil i poc reivindicatiu respecte de les darreres manifestacions públiques de la presidenta.

Bona part del temps Munar el va emprar per citar, gairebé un per un, tots els projectes que el Consell insular ha duit a terme aquesta legislatura. Això sí, els elements històrics tornaren a tenir un protagonisme essencial. En aquest sentit, Munar va afirmar que «es recobrava l'esperit i bona part de la sobirania del Gran i General Consell suprimit pel Decret de Nova Planta» de Felip V i confirmà que «el Consell és la institució de govern més legítima i eficaç que pot tenir la nostra illa, per naturalesa i història».

Munar va recalcar que és necessari continuar en l'assoliment d'autogovern com a exercici de sobirania. L'àmbit d'ordenació del territori, el que ha portat més desavinences dins del Pacte de Progrés al Consell i també al Parlament, va ser un altre dels aspectes destacats de la intervenció de Munar.

La presidenta no va voler entrar en les causes que han portat a l'actual model urbanístic i, per contrapartida, defensà a capa i espasa el pla territorial de Mallorca i les moratòries urbanístiques aplicades com a mitjans per contenir el creixement. Pel que fa a aquest tema, exposà que «hem demostrat decisió i dedicació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris